LBC söker nu ytterligare en transportledare

           

 

Är du organiserad, kreativ, har lätt för att prioritera och hålla igång flera projekt samtidigt?
Har du rätt DRIV och VILJA för att BIDRA till vår expansion hos oss på LBC Logistik?
Då kan tjänsten som transportledare vara jobbet för dig!

 

BESKRIVNING AV ARBETSUPPGIFTER
Till LBC Logistik söker vi nu ytterligare en transportledare till affärsområdet Fjärr-, Volym- & Flistransporter. Tjänsten innebär att med hjälp av våra bilar göra de bästa logistiklösningarna för våra kunder. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara i kontakt med leverantörer, kunder och samarbetspartners gällande pågående samt nya transportuppdrag. Du ansvarar för att fördela transportuppdragen samtidigt som du tar hänsyn till kundnytta och de lagkrav som ställs på oss som verkar inom transportbranschen. Det är därför viktigt att du har en god social och kommunikativ förmåga, samt kan hålla fokus på rätt projekt så du prioriterar rätt.

Det är viktigt att du har ett eget driv, vilja och är administrativt skicklig samt har ett affärsmässigt tänk då krav ställs på maximalt fordonsutnyttjande. Tjänsten passar dig som är lösningsorienterad och noggrann, du ska också ha ett gott räknesinne. Du tycker om att jobba i ett högt tempo, både självständigt och tillsammans med kollegor i ett mindre team. Vi på LBC Logistik är i en mycket expansiv fas och på företaget finns goda utvecklingsmöjligheter för dig, om du är rätt person.

I rollen som transportledare kommer du till exempel att:

  • Motta samt verkställa transportuppdrag via mail, telefon samt i vårat ordersystem.
  • Ansvara för styrning och planering av logistik inom affärsområdet.
  • Ansvara för ekonomiskt administrativa sysslor som prissättning etc.
  • Ta kontakt med nya kunder samt samarbetspartners

 

KRAV PÅ PERSON
Vi söker dig som är organisatorisk, handlingskraftig, rätt vilja, eget driv och viljan att bidra. Du skall tycka om att ha flera pågående projekt och trivs i att vara i arbete där vad som helst kan hända. Du har lätt för att ta ett beslut och har en utmärkt koordinerings- och planerings förmåga.

För att lyckas i rollen krävs vidare:

–  Att du är orädd
–  Att du har god datavana
–  Att du med kreativitet snabbt kan finna lösningar på komplexa logistikproblem
–  Att du behärskar svenska i både tal och skrift och har en mycket god social- samt  kommunikativ förmåga där då uttrycker dig professionellt mot både kunder och leverantörer.

Det ses som meriterande om du har tidigare erfarenhet av logistikbranschen, antingen som transportledare eller i en liknande roll som gett dig förståelse för logistik, men det är inte ett krav. Vi tror snarare att du har jobbat med flera projekt samtidigt i en tjänst med mycket kundkontakt.

 

ÖVRIGT
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Plats: Kristinehamn

 

FÖRETAGSPRESENTATION
LBC Logistik AB är ett transportsäljande företag med verksamhet över hela Sverige genom våra transporter.

Vi är måna om den lokala kontakten med marknaden, utveckla hållbara transporter och har kontor både i Karlskoga och i Kristinehamn. Vår fordonsflotta ägs av våra delägare och vi är verksamma inom anläggnings-, maskin-, miljö-, fjärr-, volym-, bud- och flyttsektorn. Idag har vi totalt ett fyrtiotal delägare och över 100 fordon i LBC, fler på vintern då vi sysselsätter många externa entreprenörer inom snöröjning.

LBC Logistik bildades 2003 genom sammanslagningen av Karlskoga Lastbilscentral och LBC Kristinehamn. Två centraler med rötter ifrån 1930-talet.

 

FÖR MER INFORMATION VÄNLIGEN KONTAKTA
Henrik Gillisson
070-543 10 01
henrik@lbc.se